Kako si izboljšati razmerje/ratio

Iz Partis Wiki
Skoči na: navigacija, iskanje

Če si res želite razmeje popraviti in pri dobrem razmerju ostati, morate upoštevati naslednje navodila!


Kaj moram vedeti!


Pridobitev torrent odjemalca

Prvi korak predstavlja pridobitev vašega torrent odjemalca. Odjemalec (client) je aplikacija, ki odpira spletne datoteke .torrent, od njih pridobi ustrezne informacije in vodi prenos datoteke iz omrežja.


Najbolj priljubljena, razširjena in tudi najbolj priporočljiva programa te vrste na Partis.si sta:

Prenos

Ko najdete svoje željene torrente, jih prenesite in odprete z vašim torrent odjemalcem. Prenos se bo pričel. Po koncu prenosa vsekakor ne pozabite na sejanje/oddajati ostalim uporabnikom. Za optimalne prenose si je dobro torrent odjemalce tudi pravilno nastaviti. Pravilne nastavitve za torrent odjemalec najdete na tej povezavi in si potrebno nastavite!

Sejanje

Je oddajanje podatkov nekega torrenta drugim uporabnikom pod pogojem, da imamo ta torrent že v celoti prenešen. V primeru, da smo prenesli le del torrenta pa govorimo o delnem sejanju. Hitrost, s katero sejete, pa se imenuje Upload.

Zakaj moram skrbeti za svoj ratio?

Ratio sistem skrbi, da je deljenje podatkov med uporabniki pošteno, zato ga je treba držati vsaj na 1. Če imate nizek ratio, potem ne delite dovolj ali na nepravilen način z ostalimi in se vas zato tudi primerno kaznuje z opozorilom ali banom.

Zakaj mi stran ne šteje mojega prenosa?

Najprej poskrbite, da uporabljate pravilno nastavljen uTorrent - Nastavitve uTorrent. Stran je mogoče preobremenjena in se vaš klient v tistem trenutku ne more povezati z njo. V vašem klientu poiščite, če vam klient izpisuje kakšno napako in le-to sporočite osebju, če se stvar ne ponavlja dalj časa.


Kako si najhitreje popravim razmerje

Kako si naj zvišam ratio?

Prenesite si čimbolj nov/zdrav torrent, ki še ima veliko pijavk/odjemalcev, s katerim boste lahko nato sejali dokler se vam ratio ne zviša. Ratio si lahko izboljšate tudi s pomočjo freeleech torrentov.


Aa11.jpg

Aa33.jpg

Primer izgleda svežega in najbolj zdravega torrenta trenutno!


Aa22.jpg

Aa44.jpg

Primer izgleda free / freeleech torrentov


Kaj pomeni, da je torrent freeleech?

Pri torrentu, ki je freeleech se vam štejejo samo naloženi podatki, ne pa prenešeni.


Spisal oғιcιr