Nastavitve µTorrenta 2.2 za Partis.si

Iz Partis Wiki
Skoči na: navigacija, iskanje

ΜTorrent 2.2 - ikona.jpg V tem vodiču boste spoznali, kako morate nastaviti µTorrent za kar najboljše sejanje in prenašanje torrentov iz Partisa. µTorrent je torrent klient, ki je najbolj priporočljiv za sejanje in prenašanje torrentov iz Partisa.


Odprite µTorrent 2.2 ali ga prenesite z uradne spletne strani: http://www.utorrent.com/downloads/complete/os/win/track/stable. Nato sledite spodnjim slikam nastavitev, ter nastavite svoj µTorrent 2.2, tako kot prikazujejo slike in opisujejo morebitni opisi pod njimi.


UTorrent 2.2 - nastavitve1.jpg


UTorrent 2.2 - nastavitve2.jpg


UTorrent 2.2 - nastavitve3.jpg

Programa µTorrent med prejemanjem ali sejanjem ne smete zapreti, ampak ga zgolj minimirajte v sistemski pladenj. Če ste navajeni minimirati µTorrent z istim gumbom, kot je ponavadi za zaprtje programa, obkljukajte tudi možnost Zapri v pladenj, saj bo program deloval (prejemal in oddajal), tudi ko ga boste "zaprli".


UTorrent 2.2 - nastavitve4.jpg

Nastavitev možnosti Mesto sprejetih datotek ni obvezna. Lahko pa si tako kot vidite na sliki, ustvarite nekje v računalniku mapo µTorrent v njej pa mapi kamor se bodo shranjevale datoteke, ki so še v izvajanju (npr. mapa V izvajanju) in kamor se bodo shranile datoteke, ki so se že uspešno prenesle (npr. mapa Končano). V spodnjem polju Mesto .torrent datotek, pa si lahko nastavite mape, kjer želite da se shranjujejo .torrent datoteke, ki jih npr. prenesete s Partisa in jih nato odprete v programu µTorrent.


UTorrent 2.2 - nastavitve5.jpg

V polju Vrata za komunikacijo, nastavitev Vrata za prihajajoče povezave vam v belem okvirčku pišejo vrata, ki jih imate v požarnem zidu odprta za program µTorrent. Na sliki sem jih iz preventivnih varnostnih razlogov zbrisal.


UTorrent 2.2 - nastavitve6.jpg

Tukaj lahko omejite hitrost oddajanje (Največja hitrost oddajanja) in prejemanja (Največja hitrost prejemanja) torrentov v kB/s. 0 pomeni neomejeno.


UTorrent 2.2 - nastavitve7.jpg


UTorrent 2.2 - nastavitve8.jpg


UTorrent 2.2 - nastavitve9.jpg

Nastavite poljubno število in tako omejite koliko torrentov lahko program naenkrat prejema in oddaja (Največje število dejavnih torrentov in Največje število dejavnih prejemanj)


Ostale nastavitve v zavihkih Urnik, Spletni vmesnik, Predvajaj, in Napredno pustite nespremenjene. Kliknite na gumb V redu, da shranite nastavitve in jih zaprete.


Avtor vodiča: SLOMatej
Partis.si - www.partis.si