Pravila za reporterje

Iz Partis Wiki
Skoči na: navigacija, iskanje

Pravila za reporterje


Za lažje razumevanje in v korist portala morajo vsi reporterji spoštovati slednja pravila:


Prepovedano je:

  • objavljanje ČRNE KRONIKE
  • oglaševanje ostalih strani (razen po posvetu z osebjem)
  • objavljanje sporne vsebine (nasilje, rasizem...)
  • Novica naj bo na temo tehnologije, računalništva, igralništva in zanimivosti (lahko tudi kakšne druge teme ki so pomembne (neurja itd.))
  • Prepovedano je več kot 1x na mesec objavljanje novic o kriptovalutah.


Priporočljivo je da so novice iz sveta tehnologije (računalništvo, znanost, poučna vsebina..), še bolj pa bomo veseli kakšne avtorske novice ali raziskave, ki nas bo pritegnila k branju.


Vsak reporter lahko objavi max 2. novici na dan.


Novice naj bodo lepo oblikovane (tako slikovno kot tudi oblikovno) in naj vsebujejo url povezavo do vira (v primeru avtorske novice le tega ni potrebno navesti).


Kako pravilno objaviti članek v novicah?

Če je napisan članek naše avtorsko delo (smo ga samostojno napisali), navedemo sebe kot avtorja članka. V kolikor smo članek v celoti prepisali (tehnika copy-paste), parafrazirali (povzeli z drugačnimi besedami) ali priagodili, moramo navesti avtorja članka. Če slednji ni znan, zapišemo v anonimni obliki (npr. avtor članka na portalu slo-tech.com). S tem priznamo avtorstvo tistemu, ki ima avtorsko pravico do te vsebine.


»V primeru morebitnih dvomov glede zgornjega načina preverite veljavno zakonodajo (Zakon o avtorskih in sorodnih pravicah, členi 5,7,9,11,167,168,169).«


Vsak reporter je dolžan spoštovati ta pravila! V nasprotnem primeru bo ustrezno sankcioniran!


Osebje spletnega portala partis.si, Januar 2016